top of page
SPITALUL REGIONAL

Vom face Spitalul Regional. Proiect care era gata de implementare în 2020, dar a fost abandonat de cei care conduc acum Brașovul. Există toate avizele și utilitățile pentru un spital mare. Vom relua parteneriatul cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și vom porni rapid faza de execuție.

MODERNIZAREA SPITALELOR TRACTORUL ȘI ASTRA 

Clădirile vechilor spitale ale orașului sunt depășite și nu pot asigura un act medical modern. Sunt totuși clădiri importante, care au și o valoare istorică. De aceea, vom demara un proiect de renovare a acestora, iar ulterior vom propune transferarea lor din patrimoniul municipiului Brașov către Consiliul Județean Brașov, care le va întreține și le va asigura funcționarea.

SUSȚINEREA HOSPICE CASA SPERANȚEI 

Hospice Casa Speranței este un pilon esențial al comunității noastre, oferă îngrijire paliativă de calitate pentru pacienții cu cancer și susținere emoțională pentru familiile acestora. Extinderea acestei instituții în incinta Spitalului Mârzescu ar aduce o capacitate mai mare, o accesibilitate îmbunătățită, o coordonare eficientă a îngrijirii și un sprijin pentru comunitate, alături de cei care  oferă sprijin și alinare pentru cei aflați în situații dificile.

Clădirile fostelor centrale de cartier vor fi transformate în centre medicale de permanență, pentru a reduce presiunea de pe unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean. Acest proiect va fi realizat în parteneriat cu SMURD. Proiectul nu este nou, s-a aflat pe agenda mea și în 2020, dar nu a fost implementat.

CENTRE MEDICALE DE PERMANENȚĂ ÎN CARTIERE 
bottom of page